Wie ben ik?
Ik ben Catharina Tuijp (1966), opgeleid tot Holistisch coach-therapeut en beeldend kunstenaar. Vanuit mijn werk als docent tekenen en schilderen raakte ik geïnteresseerd in de therapeutische mogelijkheden van mijn vak. Door de jaren heen heb ik verschillende trainingen en cursussen gevolgd en een HBO-opleiding tot Holistisch therapeut en coach afgerond.

Mijn hart gaat uit naar de ontmoeting met de ander en het samenwerken aan het proces van verandering, vernieuwing en revitalisatie. 

Bij het schilderen ligt mijn grote liefde en kunde in het gebruik van de verschillende kleuren, met hun eigen kwaliteiten, hun nuances, en het vermengen tot één sprekend en kloppend geheel op het doek. Zo ligt  mijn kracht als therapeut ook in het vermengen van verschillende therapie- en coachingvormen tot één geheel, speciaal afgestemd op de cliënt, de hulpvraag en het moment.

Het lichamelijk welzijn van de cliënt is voor mij een belangrijk aspect in de therapie. Het lichaam heeft een ‘symbolentaal’, en vertelt een eigen verhaal. Ik zie het lichaam als een geschiedenisboek. Het bezit belangrijke informatie die je kunt gebruiken om te komen tot heling, inzicht en verwerking van lichamelijke, psychologische-, sociale- en psychosomatische klachten.
In de sessies besteed ik veel aandacht aan het neerzetten van een veilige en stevige basis van waaruit je kunt gaan werken en groeien. Daarnaast zijn mededogen, humor en het gevoel dat je mag leren ook van belang in jouw groeiproces.